Om mig

Anna heter jag. Är yogalärare sedan 2016 och har yoga och behandlingar i Lord Yogarum på Torpa i Jönköping och Hook SPA regelbundet. Studerar just nu Kraniosakral Biodynamik för Bengt Elmström i Stockholm. Min längtan har tagit mig hit, till en plats där jag känner mig mer och mer hemma i mig själv och det jag gör.

Vem är jag?

Efter universitetsutbildning inom ekonomi och marknadsföring i USA och ett yrkesliv som hade tagit mig till ”toppen av min karriär” insåg jag att det inte betydde någonting. Det jag kämpade så hårt för saknade mening och stämde inte överens med den jag var. Mitt fokus låg utanför mig själv och någonting inom mig ropade. Att rösten funnits där hela tiden är jag fullt medveten om, jag har bara inte velat lyssna innan eller orkat tänka ut vad jag skulle göra eller hur det skulle gå till. Jag förstod att jag måste vända blicken inåt och letade med ljus och lykta efter det jag hade tappat bort genom Vipassana (en meditationsteknik) och hypnosterapi. Ett möte som kom att få avgörande betydelse för mig var mötet med Chuck Miller, en av världens främsta lärare inom Ashtanga yoga. Han nådde in och väckte upp min slumrande glöd och fick mig att förstå att det jag höll på med var väldigt långt ifrån det som får mitt hjärta att vibrera. I Savasana (avslappning/Corpse pose) under min första dag med Chuck fick jag följande vision:

Stora fält med rapsblommor strålar enormt starkt och vackert. Alla små blommor tillsammans bildar något så maffigt. Tänk dig sedan en ensam rapsblomma i en slänt. Det ser mer ut som ogräs. Det är så jag känt mig. Långt ifrån mitt sanna jag. Som rapsblomman i slänten. Utan äkta sammanhang. Utan att veta att det finns ett fält att sträva mot där allting kommer till sin rätt. Vackert och ett och samma.

Jag har slutat min meningslösa strävan mot en karriär, har gjort en helomvändning. Jag vill kämpa för att utvecklas till den jag kommit hit för att vara. Jag tänker hitta mitt fält och stråla starkare än någonsin.

Utbildning

Min Yogalärarutbildning som är certifierad av yoga allience, en sk RYS-200 genomfördes 2016-2017 på Atmajyoti i Stockholm.

Jag har haft förmånen att gå två tio dagars intensivkurser med Chuck Miller som är en av världens främsta lärare inom Ashtanga yoga. Mötet med Nicolaj Jespersen och medverkan på hans 3 dagars workshop kom också att betyda mycket.  Jag har även gått 6 dagars intensivkurs med Manju Pattabhi Jois och en 6 dagars utbildning i Yin yoga med Elizabeth Welsh och Sofia Elmström på Atmajyoti i Stockholm. Av nyfikenhet även gått en kortare kurs med Petri Räisanen. Jag är en trogen utövare av Vipassana meditation och har genomfört en 10 dagars kurs i Ödeshög dit jag även åker för att hjälpa till och serva, så att andra får möjlighet att ta del av den omätbara kraft det innebär att delta och lära sig metoden.


2018 påbörjade jag en 2-årig utbildning i Kraniosakral Biodynamik för Bengt Elmström i Stockholm och jag fortsätter att utbilda mig kontinuerligt och parallellt med mitt utövande sedan dess.

The Ineffable Stream med Susannah Grover stödjer mig i min inre process.

Vad Yoga är för mig

Det är genom yoga vi kan öva ”ahimsa” (Icke våld)mot oss själva. På yogamattan kan jag sakta börja närma mig mina kropp- och tanke mönster och se vad de gör med mig, speciellt utanför mattan. Det är en trygg plats där jag kan experimentera, fri att utforska och känna med hjärtat, inte hjärnan. Ge mig själv utrymme och mod att vara allt jag är. Storhet.

Intellektuellt kan vi förstå att yoga handlar om allt detta; att andas, släppa prestige och jämförelse, att våga möta sin kropp och sinne utan att fördöma. Men det är bra genom egna upplevelser som den kunskapen blir till visdom. I början möter man grova känslor men efter ett tag kommer man in i mer förfinade, subtila nivåer både kroppsligt och mentalt. Det är ett jobb som aldrig kan slutföras, lika lite som en position någonsin kan anses färdig. Yoga ger dig visdom som kommer att hjälpa dig i vardagen genom hela livet. Under förutsättning att du väljer att möta dig själv och dina demoner med mjukt, nyfiket och öppet sinne. För detta krävs stort tålamod och massor av kärlek till dig själv.

Tillsammans utgör vi ett speciellt mönster där alla har en plats, en mening och en unik uppgift. Låt ditt liv spegla den du verkligen är. Yogan kan hjälpa dig att hitta dit. Bli en liten rapsblomma med mig på fältet, så kan vi stråla tillsammans, starkare än någonsin.

Ge dig själv utrymme